Educatieprogramma ‘Waterpret met Waternet’

Waternet kwam bij mij met de vraag of ik een educatieprogramma wilde ontwikkelen voor de basisschool. Ze hadden zelf al heel wat voorwerk gedaan en uitgezocht welke onderdelen behandeld moeten worden om aan te sluiten bij de leerlijn water van Stichting Leerplan Ontwikkeling Nederland. Ook wilden ze heel graag kikker Kroos voor jongere kinderen als mascotte voor de verhaallijn. Voor de rest werd ik vrij gelaten in het ontwerp en de uitwerking.

Ik ben begonnen met het in kaart brengen van alle onderwerpen en heb deze verdeeld over de groepen 1/2 tot en met 7/8. Groepen 1/2 en 3/4 maken, aan de hand van Kikker Kroos kennis met water en de kringloop van water. Voor groepen 5/6 en 7/8 wordt het wat ingewikkelder en komt waterzuivering en het maken van drinkwater aan bod. Er zijn vier boekjes gemaakt met de verschillende thema’s en alle boekjes hebben een bijlage in de vorm van een kleurplaat, memory, puzzel en vragenlijst.

Voor de vier boekjes heb ik verhalen geschreven en de opmaak gedaan. Daarnaast heb ik een handleiding gemaakt voor docenten, een kaart die de klas krijgt als ze zich hebben aangemeld en een wervingskaart om het programma bij scholen onder de aandacht te brengen.

Het programma loopt al een aantal jaren met succes en de boekjes zijn aan hun derde herdruk toe.

Andere projecten

Vergroot jouw business met gemak